Twitter’da Cinsellik Ve Şiddet !

Twitter’da Cinsellik Ve Şiddet !

Özellikle ülkemizde internet üzerinden yapılan aramaların büyük bir bölümü cinsel içerikten oluşurken şiddet ve şiddete olan meyil maalesef gün geçtikçe artmakta.


İnsanların bu ve benzeri davranışları toplum arasında bir nebze de olsa gizlene bilirken, özellikle sosyal medya üzerinde sahip olunan özgürlük ile bu duygular tümüyle dışa vuruluyor. Bu durumu fark eden Twitter ise bundan böyle sizleri Twitter’da cinsellik ve şiddet içeren paylaşımlardan koruyacak.
 
Kendinizi cinsel ve şiddet içerikli paylaşımlardan korumak için yapmanız gereken şey: Twitter üzerinden hesap ayarlarınıza girerek “ Hassas içerik” özelliğini seçmeniz.
 
Twitter’ın hassas içerik olarak değerlendirdikleri ise çıplaklık, şiddet ve tıbbi prosedürleri kapsıyor. Yani eğer bu kriterlerdeki paylaşımlar sizi rahatsız ediyorsa bundan sonra ayarlarınızı yaparak özgürce Twitter’da gezinebilirsiniz.
 
Tüm bunların yanında, Twitter gibi oldukça önemli isimlerin bu konuda yaptığı çalışmalar tabi ki tüm dünyada büyük etki uyandırıyor ancak bu noktada yapılması gereken rahatsız edici içerikleri engellemek değil bu durumun oluşturan etmenleri analiz etmek.
 
Şimdi sizleri oldukça üzücü bir o kadar da düşündürücü, maalesef hala bir çok kişi tarafından kadının cinsel obje olarak görüldüğü ve rahatça şiddet uygulanabileceği düşünüldüğü ülkemizden bir video ile baş başa bırakıyoruz. İzlemek için lütfen tıklayın.

Yorumlar